Bryggens Kor

Dirigent

Kristian Bach

Bryggens kor er fyldt med tramp og glæde

Sokketramp, klap, høj latter og masser af sang fylder hver tirsdag aften Tangobar på Bryggen. Godt 40 han- og hun-sangere trækker i sokker, finder noderne frem – og bryder ud i rytmisk sang.

Siden 2015 har der været noget, der hed Bryggens Kor på Amager.

To sangsjæle og en ambitiøs korleder fandt hinanden på det lokale Kulturhuset. De var enige om, at lokalområdet manglede sang, og efter lidt flirten med en børnekor-ide, endte det med, at de selv ville synge – altså sammen med andre.

Et rytmisk kor

Et par måneder efter mødte godt 40 interesserede bryggeboere op i Tangobar for at høre, hvordan et rytmisk kor kunne lyde og se ud. Og efter et par øvegange var ”Bryggens Kor” klar til at ”gå live”.

Heldigvis har lokalbefolkningen taget godt imod. Koret har siden fået masser af sceneerfaring gennem optrædener ved alskens arrangementer – lige fra den traditionelle julekoncert og arrangement på plejehjem, over deltagelse i Kultur Havn, Tivoli på plænen, Kunstmuseet på Bornholm og til impulsive Pop-Ups i den lokale BRUGSEN eller under Langebro.

Et modigt kor

Koret vover også gerne det utraditionelle. Medlemmerne har stået i vand til knæene og sunget til fordel for klimaet – og sidst blev de en del af en større trup af franske akrobater. Koret sang, mens de bevægede sig, og akrobaterne bjergtog både dem og publikum i luften over Bellahøj.

Et kor med ambitioner

Repertoiret er bredt – så længe det fortrinsvis er rytme, der bærer.

Der er hver sæson nye mål og høje ambitioner på korets vegne. Og det er alle koristerne, der i øvrigt er en blandet flok af bryggeboere i alderen et par og tyve til 60+, godt tilfredse med. Alle byder ind med det bedste de har – og det løfter både sangglæde og resultat.

Tid og sted

Tirsdage 19.30-21.45
Auditoriet, den nye afdeling af Skolen på Islands Brygge
Drechselsgade 9
2300 Kbh. S

Kontakt

Via korets hjemmeside:
www.bryggenskor.dk