Aventura

Aventura

Dirigent

Dorte Klingenberg Iversen

Om koret

Aventura er et lille, seriøst arbejdende kammerkor, med 10-12 engagerede og rutinerede sangere. Det blev stiftet i 1984.

Vi er et anderledes kor, idet vi har to forskellige repertoireområder, som bliver brugt i forskellige sammenhænge. Den almindelige klassiske kormusik, med fokus på renaissance, barok, romantik og nyere nordisk kompositionsmusik, samt nordiske sange og salmer, er der hvor vi bruger mest øvetid. Under prøverne træner vi forskellige klange og teknikker der passer til de forskellige stilarter. Vi optræder med musikken til koncerter i kirker og på museer.

Det andet fokusområde er middelaldermusik. Her synger vi udenad fra vores efterhånden meget store repertoire, og optræder i dragter til markeder, festivaller og specielle begivenheder. Nogle gange kombinerer vi de to slags musik i en koncert. Vi aftaler specielle prøver efter behov.

Det er muligt kun at være med til den ene genre, hvis man f.eks. kun brænder for middelaldermusikken.

Vi tager gerne på korweekend og turneer afhængig af vores koncertplaner og har deltaget i flere internationale korkonkurrencer.

Koret dirigeres af Dorte Klingenberg Iversen, som har diplomeksamen i kor- og ensembleledelse fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og er uddannet af Morten Schuldt-Jensen.

Hvis du kunne tænke dig at synge i Aventura, vil vi gerne høre fra dig. Du vil blive inviteret til en mindre optagelsesprøve, og det er en fordel hvis du har lidt korerfaring.

Vi har solide arbejdsvaner og en munter omgangstone. Vi værdsætter smidigheden ved at være et lille kor, og forventer godt nodekendskab, en god fleksibel stemme og et stabilt fremmøde. Middelaldermusikkens kernerepertoire skal læres udenad.

Tid og sted

Søndage 18.30-21.30
Sundby Kirke
Oliebladsgade 2
2300 Kbh. S

Kontakt os

Johanne Urup, tlf. 35 85 97 73 / 40 98 16 06
E-mail: kontakt@aventura.dk
Hjemmeside: www.aventura.dk